Despre „Dragoste”

de Nicov Eugen

Nu e de mirare că toţi gândesc la dragoste din moment ce trăim într-o lume obsedată de dragoste. Dragostea este tema predominantă în majoritatea cântecelor, a filmelor, romanelor, sau a programelor TV. Peste tot în lumea showbizului, este cineva care se îndrăgosteşte, rupe o relaţie, are relaţii sexuale cu cineva, se preface că iubeşte, dăruieşte dragoste, are nevoie de iubire, trăieşte în dragoste, sau moare pentru dragoste. În viaţa de toate zilele, lipsa dragostei e privită ca un iad. Dorinţa de a iubi şi a fi iubit este la fel de obişnuită ca respiraţia. Toată lumea doreşte adevărata iubire, o iubire puternică şi adâncă, o dragoste care va dura veşnic. Şi totuşi, alergarea după dragoste a adus mai multă durere, distrugere şi amărăciune decât toate bolile şi războaiele din lume.
Totuşi, mulţi elevi care caută dragostea, au parte doar de inimi zdrobite şi dezamăgiri, pentru că nu ştiu ce caută. Confundă dragostea adevărată cu alte experienţe şi emoţii şi, de aceea, nu reuşesc să experimenteze dragostea adevărată pentru că nu ştiu ce este şi ce nu este aceasta.
Dragostea adevărată nu este acelaşi lucru cu sexul. Mulţi elevi (şi adulţi) confundă dorinţa sexuală cu dragostea. Poate ai confundat şi tu dorinţa sexuală faţă de cineva cu dragostea adevărată. Sexul, aşa cum l-a conceput Dumnezeu, nu este ceva rău. A fost desemnat de Dumnezeu pentru procreare în cadrul căsătoriei. Dar sexul este diferit de dragoste. Poţi să faci sex fără să iubeşti şi să iubeşti fără să faci sex. Dragostea este un proces; sexul este un act. Dragostea se învaţă; sexul este instinctiv. Dragostea cere atenţie constantă; sexul nu cere niciun efort. Dragostea are nevoie de timp pentru a creşte şi a se maturiza; sexul nu are nevoie să se dezvolte. Dragostea cere interacţiune morală şi spirituală; sexul cere doar interacţiune fizică. Dragostea adânceşte o relaţie; sexul fără dragoste face relaţia plictisitoare, banală.Poate te gândeşti: „Dacă dragostea este mai mult decât dorinţă sexuală, romantism, pasiune, sau sex de unde ştiu dacă sunt îndrăgostit”? Aceasta este marea întrebare, mai ales dacă eşti atras de o persoană de sex opus şi vă întâlniţi tot mai des. Pentru a răspunde la această întrebare, trebuie să ştii mai mult decât ce nu este dragostea. Trebuie să înţelegi ce este adevărata dragoste.Tot aşa cum unii confundă dragostea cu dorinţa, romantismul, pasiunea sau sexul, mulţi nu cunosc diferitele moduri în care oamenii pot iubi. Sunt trei moduri de bază în care oamenii se comportă într-o relaţie şi care sunt, de obicei, etichetate ca dragoste.
Cum arată iubirea adevărată în relaţia dintre un băiat şi o fată? Are aceleaşi elemente de bază ca dragostea exprimată în orice altă relaţie cu excepţia că elementele de afecţiune şi timpul dedicat pot fi mai mari în această relaţie specială. Iată câteva exemple.
Dragostea adevărată nu va impune o prietenie „exclusivă”. Unii elevi devin foarte posesivi în ce priveşte atenţia şi timpul prietenelor sau prietenilor lor. În loc să protejeze persoana şi să îi poarte de grijă, acest mod de abordare îi restrânge şi înăbuşă fericirea, sănătatea şi creşterea spirituală. Dragostea adevărată încurajează o interacţiune sănătoasă cu alte persoane.
Poate că nici tu nu ai mai multă certitudine despre viitorul relaţiei tale cu prietenul sau cu prietena ta. Dar perspectiva ca relaţia să fie bună şi pozitivă este direct proporţională cu măsura în care vă axaţi pe dragostea adevărată care protejează şi poartă de grijă celuilalt.
Acum , face-ţi concluzii , Dragoste adevărată nu este acelaşi lucru cu dorinţa sexuală : ” Dragostea dăruieşte; dorinţa ia. Dragostea apreciază; dorinţa foloseşte. Dragostea dăinuieşte; dorinţa se micşorează.”
BAFTĂ 😉