Prietenia sau Dragostea?

de Nicov Eugen

Dacă ai citit toate posturile mele , ai observat că sunt nişte posturi despre nişte sentimente , aceste posturi au fost DRAGOSTEA şi PRIETENIA . Acum a venit momentul să alegem care dintre aceste 2 sentimente sunt mai importante pentru societatea noastră…
Ne putem împărți sufletul în două părți egale? Putem avea grijă de ambele în același mod? Ne putem îngriji fiecare parte, ca și cum ar fi la fel de importantă pentru noi? Dragoste și Prietenie. 2 părți ale oricărui suflet. Pot coexista, în condițiile în care sunt doua sentimente pentru două persoane diferite?
De ce alegem uneori să renunțăm la o parte sau la alta? Din neputința? Avem un orgoliu prostesc, ce ne face să ne preocupăm strict de o latură? Sau suntem adepții unei singure extreme? Tot mai des, facem greșeli, situându-ne la o extremă sau la alta. Nu întotdeauna putem alege totul sau nimic. Dar oare cum putem alege fără urmă de regret, când vine vorba de ceva ce face parte din sufletul nostru?

Deseori, unele persoane aleg să renunțe la prieteni de-o viață, pentru o nouă iubire sau.. amorezeală. Și aleg fără să se uite în urmă la sentimentul acela puternic de prietenie, la amintiri sau la greutățile peste care au trecut împreună. Lasă în urmă fără regret persoane care au fost ani întregi alături, uneori pentru o senzatie de atașare, de moment.
E corect, oare, să renunțăm la un prieten pentru o iubire? E corect să renunțăm la o iubire pentru prietenie? Nu putem fi sută la sută siguri de nici o persoană din viața noastră. Unele aleg să plece și să ne lase în urmă, altele aleg să lupte alături de noi. Însă e greu. Pentru că întotdeauna vom fi dispuși să alegem extrema. Vom alege ori iubirea, ori prietenia. Pentru că uneori, parcă ne ține cineva mâinile la ochi, iar noi ne încăpățânăm să nu rupem tăcerea. Și acceptăm într-un mod greu de înțeles, să pierdem o parte din noi. Pe moment nu-i realizăm importanța, însă în timp, dorul va avea grijă să îți reamintească de locul gol de lângă tine.
Nu e ușor să alegi. Când vine vorba de suflet, totul devine.. încețoșat. Pentru că sentimentele îți ușurează sufletul și în același timp ți-l ăngreunează. Vederea ți se tulbură, iar rațiunea pare să nu te mai asculte.
Însă tu, înainte de a lua o decizie, nu-i alunga pe cei de lângă tine. Fă în așa fel încât fiecare să-și merite locul și niciodată să nu renunți la o prietenie de-o viață. Persoana care te iubește, îți va îndrăgi și prietenii și niciodată nu-ți va cere să renunți la cei care ți-au făcut viața mai ușoară, încă de când jucai pac-pac prin curtea școlii, sau cumpărai un pet de bere cu banii de covrigi. Persoana care într-adevăr te iubește, va dori să facă parte din viața ta așa cum e ea: fără modificări, cu prieteni gălăgioși și o cameră dezordonată.
În ce mă constă pe mine , eu singur am suferit , pentru că am început să aleg între aceste 2 extreme sentimentale dificile , pierzîndu-le pe ambele într-un moment … şi …  regret foarte mult …

P.S : Caută-ți echilibrul și nu alege o extremă sau alta.Totul depinde de tine . Iubeşte , însă nu-ţi trăda prietenii , căci fără prieteni eşti un nimic …

Reclame