Mâinile sus !

de Nicov Eugen

„Am obosit” , „Nu mai pot” , „Mi-e greu” , „Vreau să plec undeva unde nu mă va găsi nimeni” , „Mă urăsc / te urăsc ” ,etc.
      Astea sunt cuvintele , pe care le aud zilnic în stradă , academie , câteodată și acasă , rutieră , autobus , troleu și peste tot. Sunt niște fraze ipocrite care atingîndu-ți timpanul , îți vibrează fiecare moleculă a creierului. Păcat , posibil cauza acestor fraze săturabile este situația politico-economico-socială a Republicii Moldova. Recunosc, situația e enervantă , însă , eu cu politica nu o mai duc, și mă simt atât de liber… Ok , o altă cauză ar fi limbajul pe care îl comunicăm în stradă,un limbaj creat doar de noi „maldavenii” – „Limba maldarusa”. Cum să vă spun , limba-i tare „ciotkaia” da` eu „licino” încerc să nu o folosesc. De aici și încep diferite fraze și întrebări retorice al fiecărui om în conștiința sa , drept vorbind de moldoveni sigur. Fiecare este deranjat cu „Govori po ruski ” , „Vorbește te rog în limba de stat” – dar și aici uneori o dau în bară , unii spun că limba de stat e moldovenească alții română – ca și mine .
După părerea mea moldovenii sunt așa învățați , mentalitatea comunistă astfel a dozat pe creierul moldav. Moldoveni treziți-vă , săracii japonezi și alte minorități și insulițe care sunt zilnic bătute de cutremure și țunami , niciodată nu i-am văzut să se plângă în direct „Сî la varî n-am sî am patlajeli” . MÂINILE SUS !!!
Aceste cauze sunt personal al moldovenilor , dar per general lumea are sute de probleme la care soluțiile sunt simple , ei pur și simplu dau mâinile jos. Din cauza certurilor de familie , situații politice , depresii , șomaj , pierderea omenască , sănătate , și multe altele, lumea o ia razna și consecințele uneori sunt dramatice.  MÂINILE SUS !!!
Tema DRAGOSTEA , e ceva aparte. Acastă tema e infinită , certurile , conflictele și dramele au un rol grandios în istoria dragostei. Cuplurile sunt deseori copleșite de lacrimi , durere , scandaluri , certuri , uneori…moarte. Sinuciderile din cauza dragostei , cuvintele de „Nu mai pot” , „Vreau să mor” etc , sunt niște fraze parazitare care intrând în sufletul omului îl doboară în pământ și uită de el, și cine-și poartă vina ? NIMENI. Sinuciderea este un semn al depresiei , lipsei de imaginație lăuntrică , lipsa de respect și romantism amoros sufletesc . Personal îndemn cât cititorilor , cât și lumii întregi , lăsați niorcăiala , MÂINILE SUS !!! Trăiți așa cum știți că ve-ți fi fericiți , pentru că fericirea este un lucru pe care îl poți stăpâni!
Lume, soro lume , avem atât de puțin de trăit pe lumea asta , părinții ne-au dat viața să o trăim , fiecare clipă pirdută nu o întorci , timpul trece și trece , dar noi tot încet scârbiți, agale pășim în van. MÂINILE SUS și zâmbetul pe buze !!!
Acest post mi-a atins creația printr-un simplu clipuleț , foarte interesant , o melodie autohtonă , din păcate , și nu știu de ce nu e savurată de tineri.
O piesă care merită ascultată și băgată la creieraș. Clipulețul prezentat de echipa GLAM GIRLS alături de Lidia Isac sub denumirea „Mâinile sus”.
Clipulețul îndeamnă lumea la ceva mai bun , la dragoste și pace . Remarc foarte mult pozitivitatea acestui clipuleț , animația joacă un rol foarte important în psihologia omului întrucât emoțiile negative dispar.
Vizionare și o audiență plăcută

Reclame